Ni tan independent ni tan autònoma. Aquella dona que també sóc… / Ni tan autónoma ni tan independiente. Aquella mujer que también soy…

amor_Francesca Assirelli (2)
Il·lustració FRANCESCA ASSIRELLI

Aixxx que complicat és tot plegat de vegades quan el que intentes és entendre el que et passa per dins…

Ja fa unes setmanes que començo a sentir-me incòmode darrera l’etiqueta de dona independent i autònoma. Tot i que haig de reconèixer que durant molt temps me n’he sentit molt orgullosa. I direu: però si això està molt bé! I jo diré, doncs sí, però com tot, amb mesura…
Em vaig sentir molt identificada en l’article publicat a Catorze. Cultura viva escrit per la Mireia Colomer titulat “No sé si vull ser independent” perquè jo també sóc vulnerable i no vull ser sola!
Poc després una amiga em va fer un comentari dient-me: encara seràs més independent!  I jo em vaig esgarrifar plantejant-me la possibilitat. Tot plegat, m’ha fet reflexionar…
I és que diria que duc activats, bé, activadíssims, alguns mecanismes de defensa que en el seu dia em van ser útils per sobreviure i tirar endavant: l’empenta, la força, la resiliència, la capacitat de fer front a l’adversitat, … i això no està gens malament si no és perquè, quan aquests mecanismes ja no fan falta, seria sa i coherent endreçar-los. Si no poden esdevenir murs que ens limiten i ens empresonen o contribuir a transmetre informacions i missatges erronis.
La sensació actual és que no tinc ganes de ser tan independent ni tan autònoma. Ser-ho sí. Tant no! Perquè el que voldria és donar a conèixer aquella dona que també sóc: una dona sensible i vulnerable, més oberta a ser cuidada, respectada i acompanyada. Capaç de mostrar les seves febleses, demanar ajuda i comunicar allò que vol i necessita de l’altre. I us diré que el procés no m’és ni senzill ni fàcil… serà possible!!!
La vida és un repte constant, la gràcia és aprofitar-la per aprendre i millorar cada dia una mica. Jo ho intento… a dies me’n surto més bé que d’altres…
Et passa a tu que de vegades sents que transmets coses amb les quals no t’identifiques del tot?
Seguirem aprenent…
Una abraçada,
ESTER

CASTELLANO

Aixxx que complicado es todo a veces cuando lo que intentas es entender lo que te pasa por dentro…

Hace ya unas semanas que comienzo a sentirme incómoda detrás de la etiqueta de mujer independiente y autónoma. Aunque he de reconocer que durante mucho tiempo me he sentido muy orgullosa de ello. Y diréis: pero si esto ¡está muy bien! Y yo diré, pues sí, pero como todo, en la justa medida…

Me sentí muy identificada con el artículo publicado en Catorze. Cultura viva escrito por Mireia Colomer titulado “No sé si quiero ser independiente” porque yo también soy vulnerable y ¡no quiero ser sola!

Poco después una amiga me hizo un comentario diciéndome: ¡aun serás más independiente! Y yo me estremecí planteándome la posibilidad. Todo ello, me ha hecho reflexionar…

Y es que diría que llevo activados, o mejor dicho, activadísimos, algunos mecanismos de defensa que en su día me fueron útiles para sobrevivir y salir adelante: el impulso, la fuerza, la resiliencia, la capacidad de hacer frente a la adversidad,… y eso no está nada mal si no es porque, cuando estos mecanismos ya no hacen falta, sería sano y coherente ordenarlos. Si no pueden convertirse en muros que nos limitan y nos encarcelan o contribuir a transmitir informaciones y mensajes erróneos.

La sensación actual es que no tengo ganas de ser tan independiente ni tan autónoma. Serlo sí. ¡Tanto no! Porque lo que quisiera es dar a conocer aquella mujer que también soy: una mujer sensible y vulnerable, más abierta a ser cuidada, respetada y acompañada. Capaz de mostrar sus debilidades, pedir ayuda y comunicar lo que quiere y necesita del otro. Y os diré que el proceso no me es ni sencillo ni fácil… será posible!!!

La vida es un reto constante, la gracia es aprovecharla para aprender y mejorar cada día un poco. Yo lo intento… a días lo consigo mejor que otros…

¿Te pasa a ti que a veces sientes que transmites cosas con las que no te identificas del todo?

Seguiremos aprendiendo…

Un abrazo,

ESTER


4 respuestas a “Ni tan independent ni tan autònoma. Aquella dona que també sóc… / Ni tan autónoma ni tan independiente. Aquella mujer que también soy…

  1. M’encanta llegir-te! A vegades et sents cansada de tirar-ho endavant tot i quan el tot no hi és, tirar endavant també per quan torni. Però son processos i són moments, tot s’estabilitza amb el temps i anem aprenent a mesura que passa, així que gaudim del moment d’independent i autònoma perquè també té coses precioses!

    Le gusta a 1 persona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s