EL CALENDARI SETMANAL: UNA EINA PER SITUAR ELS FILLS DE PARES SEPARATS / EL CALENDARIO SEMANAL: UNA HERRAMIENTA PARA SITUAR A LOS HIJOS DE PADRES SEPARADOS

dav

Seguint el fil del post anterior de REPARTIR-SE EL TEMPS DELS FILLS QUAN ELS PARES ESTAN SEPARATS avui m’agradaria compartir amb tu una eina que sento i crec que és d’allò més útil: EL CALENDARI SETMANAL.

A casa estem incorporant canvis. La meva filla va creixent (ara té dos anys i 3 mesos) i anem avançant en les diferents fases que vam acordar en el conveni de separació. És per això que, actualment, el temps que la C. passa amb el seu pare i amb la seva mare (jo) varia segons la setmana. Per poder-la ajudar a orientar-se en aquest “ara estàs aquí” i “ara estàs allà” vaig pensar que un CALENDARI SETMANAL podria ser una bona opció. D’aquesta manera li estem oferint un recurs que l’ajuda a sentir-se confiada, segura i situada malgrat els canvis.

Així que em vaig posar mans a l’obra. Les formes, materials, textures, acabats, etc. són infinits. Vosaltres mateixos… imaginació al poder! Jo vaig prioritzar que fos clar, pràctic, estètic i que ella mateixa el pogués manipular.

El procés va ésser una mica aquest:

davdavdav

Al calendari hi ha representats tots els dies de la setmana amb fulls de papers de colors diferents. Els dies del cap de setmana són de color vermell. Hi ha un “velcro” central on col·loquem una de les tres possibles opcions:

  1. Una foto seva amb mi. Vol dir que la recullo jo i dorm a casa.
  2. Una foto seva amb el pare. Vol dir que la recull el pare i torna a dormir a casa amb mi.
  3. Una foto seva amb el pare i una lluna al costat. Vol dir que la recull el pare i dorm a casa del pare.

A part, hi ha un “velcro” inferior on col·loquem una estrella que ens indica el dia de la setmana que és. Totes les imatges que no necessitem estan guardades en una bosseta que pengem al costat.

Els diumenges mirem de trobar un moment per posar les fotos de la distribució de la següent setmana.

He situat el calendari a la seva habitació. Sota una finestra i just a la seva alçada.

Per ara per la C. és com un joc i ho gaudeix moltíssim!

Quines estratègies fas servir tu?

Una abraçada,

ESTER

CASTELLANO

Siguiendo el hilo del post anterior de REPARTIRSE EL TIEMPO DE LOS HIJOS CUANDO LOS PADRES ESTÁN SEPARADOS hoy me gustaría compartir contigo una herramienta que siento y creo que es de lo más útil: EL CALENDARIO SEMANAL.

En casa estamos incorporando cambios. Mi hija va creciendo (ahora tiene dos años y 3 meses) y vamos avanzando en las diferentes fases que acordamos en el convenio de separación. Es por ello que, actualmente, el tiempo que C. pasa con su padre y con su madre (yo) varía según la semana. Para poder ayudarla a orientarse en este “ahora estás aquí” y “ahora estás allí” pensé que un CALENDARIO SEMANAL podría ser una buena opción. De esta manera le estamos ofreciendo un recurso que le ayuda a sentirse confiada, segura y situada a pesar de los cambios.

Así que me puse manos a la obra. Las formas, materiales, texturas, acabados, etc. son infinitos. Vosotros mismos… ¡imaginación al poder! Yo priorizaré que fuera claro, práctico, estético y que ella misma pudiera manipularlo.

El proceso fue un poco este:

(podéis ver fotos del proceso un poco más arriba)

En el calendario están representados todos los días de la semana con hojas de papeles de colores diferentes. Los días del fin de semana son de color rojo. Hay un “velcro” central donde colocamos una de las tres posibles opciones:

  1. Una foto suya conmigo. Quiere decir que la recojo yo y duerme en casa.
  2. Una foto suya con el padre. Quiere decir que la recoge el padre y vuelve a dormir a casa conmigo.
  3. Una foto suya con el padre y una luna junto. Quiere decir que la recoge el padre y duerme en casa del padre.

Aparte, hay un “velcro” inferior donde colocamos una estrella que nos indica el día de la semana que es. Todas las imágenes que no necesitamos están situadas en una bolsita que colgamos al lado.

Los domingos miramos de encontrar un momento para poner las fotos de la distribución de la siguiente semana.

He situado el calendario en su habitación. Bajo una ventana y justo a su altura.

Por ahora para C. es como un juego y ¡lo disfruta muchísimo!

¿Qué estrategias utilizas tú?

Un abrazo,

ESTER


2 respuestas a “EL CALENDARI SETMANAL: UNA EINA PER SITUAR ELS FILLS DE PARES SEPARATS / EL CALENDARIO SEMANAL: UNA HERRAMIENTA PARA SITUAR A LOS HIJOS DE PADRES SEPARADOS

  1. Hola! També va molt bé per situar-los quan són petits el dia que eatan amb el pare o la mare posar al calendari alguna activitat caracteristica de l’escola per ex. El dia que fas psicomotricitat estas amb el pare… Tot amb fotos. La cara del pare o de la mare junt amb la imatge del material de psico, o la foto del progenitor amb un plat de sopar per marcar amb qui mengen també va molt be. Això els ubica quan són petota i encara no distingeixen els dies de la setmana.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s