ATEMPTATS A BARCELONA: COM HO EXPLICARIA A LA MEVA FILLA? / ATENTADOS EN BARCELONA: ¿CÓMO SE LO CONTARÍA A MI HIJA?

Són dies estranys, de dolor, de malestar, d’inseguretat, …

Hi ha una qüestió que es repeteix sovint i que em fa reflexionar: quin món deixem als nostres fills???

Cert és que ens han posat davant dels nassos la destrucció més pura de la manera més violenta i això, per mi, és inexplicable, incomprensible, inacceptable, intolerable i alguns altres “in”.

I també és cert que davant de tota aquesta maldat i destrucció hi ha símptomes clars que em fan seguir confiant en les persones i la seva capacitat de bondat, millora i transformació: donant sang, baixant a oferir menjar als conductors encallats, oferint allotjament als que no en tenien, …

 

És per això que, sense oblidar el dolor de la pèrdua, m’agradaria posar l’accent en LA MERAVELLOSA CAPACITAT HUMANA QUE PERMET TREURE EL MILLOR D’UN MATEIX EN ELS PITJORS MOMENTS! Perquè, des del meu humil punt de vista, així és com aconseguirem millorar el nostre món i respondre amb més amor davant de tot odi. L’amor cura i l’odi destrueix… Què esculls transmetre als teus fills?

COM EXPLICARIA AQUESTS TRÀGICS FETS A LA MEVA FILLA?

No és gens fàcil, però com a mare, mestra i psicopedagoga penso que és bona la sinceritat adaptada al nivell de comprensió de cada edat. Tot i ser difícil d’entendre, sento que és bo transmetre que nosaltres, els adults, no ho sabem tot ni ho podem explicar tot. Un grup de persones han volgut fer mal, i n’ha fet, i molt! No entenem per què…

 

I gran part de la resposta humana que s’ha i s’està vivint, molt més creativa, amorosa i constructiva també l’hem d’explicar: aquí és on penso que convé posar èmfasi… molta gent ha volgut treure el millor de si mateix fent la seva feina el millor possible (cossos de seguretat i sanitat) ajudant en el que podia (donant sang, evitant difusions desagradables, oferint menjar a qui estava encallat en un embús, oferint allotjament a qui no en tenia, col·lapsant els hospitals per donar sang, traslladant gratuïtament a persones, reflexionant sobre com s’ha de transmetre un fet com aquest, oferint els serveis de la seva empresa o entitat, …).

Jo sento i crec que la generació dels nostres fills haurà de fer front a molts reptes interessants i complexos. I vull creure que, malgrat els desagradables fets viscuts i els que ens queden per viure, hi ha elements que em fan seguir confiant en què un món millor és, i és possible seguir avançant. Potser a batzegades, potser amb moltes contradiccions i inseguretats però amb l’esperança que l’educació i la transmissió de valors (com el respecte, la tolerància, l’amor com a camí, l’esperit crític, la responsabilitat personal, l’optimisme, la perseverança, la confiança, la solidaritat, la resiliència, …) són algunes de les claus per seguir aconseguir avenços a nivell individual, cultural i social.

Que la destrucció d’una minoria no monopolitzi la nostra atenció perquè això és el que busca i no ho permetrem! I perquè hi ha molt més que això… MÉS AMOR PER FER FRONT A TOT ODI!!! MÉS CONFIANÇA PER TORNAR A POSAR LA POR AL SEU LLOC!!! PERQUÈ JO SÍ QUE TINC POR, PERÒ NO DEIXARÉ QUE AQUESTA EM BLOQUEGI I AVANÇARÉ ENCARA MÉS CONVENÇUDA I MÉS PLENA D’AMOR!

Com ho has explicat tu? Com ho vius tot plegat?

Una abraçada carregada d’energia!

CASTELLANO:

Son días extraños, de dolor, de malestar, de inseguridad,…

Hay una cuestión que se repite a menudo y que me hace reflexionar: ¿qué mundo dejamos a nuestros hijos?

Cierto es que nos han puesto delante de las narices la destrucción más pura de la manera más violenta y eso, para mí, es inexplicable, incomprensible, inaceptable, intolerable y algunos otros “in”.

Y también es cierto que ante toda esta maldad y destrucción hay síntomas claros que me hacen seguir confiando en las personas y su capacidad de bondad, mejora y transformación: dando sangre, bajando a ofrecer comida a los conductores parados, ofreciendo alojamiento a los que no tenían,…

Por ello, sin olvidar el dolor de la pérdida, me gustaría hacer hincapié en ¡LA MARAVILLOSA CAPACIDAD HUMANA QUE PERMITE SACAR LO MEJOR DE UNO MISMO EN LOS PEORES MOMENTOS! Porque, desde mi humilde punto de vista, así es como conseguiremos mejorar nuestro mundo y responder con más amor ante todo odio. El amor cura y el odio destruye. ¿Qué escoges transmitir a tus hijos?

¿CÓMO EXPLICARÍA ESTOS TRÁGICOS HECHOS A MI HIJA?

No es nada fácil, pero como madre, maestra y psicopedagoga pienso que es buena la sinceridad adaptada al nivel de comprensión de cada edad. A pesar de ser difícil de entender, siento que es bueno transmitir que nosotros, los adultos, no lo sabemos todo ni lo podemos explicar todo. Un grupo de personas han querido hacer daño, y lo han hecho, ¡y mucho! No entendemos el por qué…

Y gran parte de la respuesta humana que se ha y se está viviendo, mucho más creativa, amorosa y constructiva también la debemos explicar: aquí es donde pienso que conviene poner énfasis… mucha gente ha querido sacar lo mejor de sí mismo haciendo su trabajo lo mejor posible (cuerpos de seguridad y sanidad) ayudando en lo que podía (dando sangre, evitando difusiones desagradables, ofreciendo comida a quien estaba atascado en un atasco, ofreciendo alojamiento a quien no tenía, colapsando los hospitales para donar sangre, trasladando gratuitamente a personas, reflexionando sobre cómo se debe transmitir un hecho como este, ofreciendo los servicios de su empresa o entidad, etc.).

Yo siento y creo que la generación de nuestros hijos tendrá que hacer frente a muchos retos interesantes y complejos. Y quiero creer que, a pesar de los desagradables hechos vividos y los que nos quedan por vivir, hay elementos que me hacen seguir confiando en que un mundo mejor es, y es posible seguir avanzando. Quizás a trompicones, quizás con muchas contradicciones e inseguridades pero con la esperanza de que la educación y la transmisión de valores (como el respeto, la tolerancia, el amor como camino, el espíritu crítico, la responsabilidad personal, el optimismo, la perseverancia, la confianza, la solidaridad, la resiliencia,…) son algunas de las claves para seguir consiguiendo avances a nivel individual, cultural y social.

Que la destrucción de una minoría no monopolice nuestra atención porque eso es lo que busca y ¡no lo permitiremos! Y porque hay mucho más que eso… ¡MÁS AMOR PARA HACER FRENTE A TODO ODIO! ¡MÁS CONFIANZA PARA VOLVER A PONER EL MIEDO EN SU SITIO! PORQUE YO SÍ TENGO MIEDO, PERO NO DEJARÉ QUE ESTA ME BLOQUEARA Y ADELANTARÉ AÚN MÁS CONVENCIDA Y MÁS LLENA DE AMOR!

¿Cómo lo has explicado tú? ¿Cómo lo vives todo?

Un abrazo cargado de energía

ESTER


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s