Pensament de mare separada: NO, PER ARA NO BUSCO XICOT / Pensamiento de madre separada: NO, POR AHORA NO BUSCO NOVIO

Ara que ja fa quasi un any i mig que vaig començar a separar-me, diverses persones del meu entorn comencen a estar motivades per trobar-me, engrescar-me i/o parlar-me del tema de buscar o conèixer un nova parella.

La veritat és que el tema dóna per molt. Uns et diuen que un amic seu és ideal; d’altres que el món 2.0 t’ofereix un munt de possibilitats i que van imaginant en el teu perfil; d’altres, quan vas a un casament, t’han fet el repàs dels possibles solters i de si són o no són prou interessants per tu; d’altres veuen un noi que els sembla guapo i et fan una mirada burleta amb somriure incorporat; … Fins aquí perfecte: sé que neix de la bona voluntat de les persones que m’estimen i no em suposa cap malestar. Ans el contrari, em sembla fins i tot divertit i distret, almenys fins a data d’avui…

Segur que més d’una de les que llegiran aquest post s’ha sentit identificada, oi?

Tot plegat m’ha fet reflexionar sobre què és el que vull i no vull ara mateix.

I la resposta és clara: NO, PER ARA NO BUSCO XICOT. Les raons són diverses i surten ben bé del cor perquè:

 • Tot i sentir-me cada cop més recuperada de la sotragada viscuda, encara necessito temps per acabar de tancar ferides.
 • De vegades les experiències doloroses et porten a necessitar una dosis extra de confiança per poder tornar a obrir el cor.
 • Tenir una filla de curta edat que creix a marxes forçades requereix de molta dedicació si el que vols és gaudir d’ella i amb ella.
 • La vida m’ha portat a viure un període en solitud, parlant a nivell de parella, i crec que val la pena aprendre de totes i també d’aquesta experiència.

El que sí que és cert és que NO BUSCAR XICOT no és incompatible amb el desig de, tard o d’hora, tornar a estimar i de sentir-te estimada, alhora que cuidada i respectada, que per mi és un símptoma natural de qualsevol persona sana (respectant les decisions alternatives que cadascú prengui per la seva vida en referència a aquest tema).

NO BUSCAR XICOT tampoc és sinònim de construir un mur infranquejable al teu voltant perquè ningú hi pugui accedir. Un petit mur sí que hi és, però més aviat es tracta de VIURE LA VIDA AMB TRANQUIL·LITAT I GAUDIR DEL QUE HI HA sense cercar d’una manera forçada i impacient el que no hi ha.

NO BUSCAR XICOT no suposa, evidentment i almenys en el meu cas, que et tanquis en banda. Em nego en rodó a entrar en la dinàmica de: m’han fet mal un cop, doncs no hi tornaran perquè me’n guardaré prou… Si apareix algú a la meva vida que és d’allò més interessant no li giraré l’esquena i caminaré cap a una altra direcció. Ara, també tinc claríssim que no em conformo amb qualsevol cosa. No, home no… Cap dels extrems m’agrada… Per tant, DONES DE LA MEVA VIDA (parlo de dones perquè majoritàriament estic envoltada de dones), si creieu que teniu el candidat perfecte per complementar la meva vida, NO CAL QUE US DESANIMEU DEL TOT… jajaja!

Estic convençuda, tot i que les pròpies pors de vegades m’ennuvolen, que les experiències viscudes em donaran eines i ales per seguir creixent en totes les facetes de la meva vida, també en la de la parella si algun dia arriba.

Tal com molt bé diu la meva terapeuta, la Marta (que ja fa alguns mesos va veure clar que em podia perdre de nou de vista) quan pensem i raonem les coses es veuen molt complicades però quan EL COR ENTRA EN JOC, TOT PREN UNA NOVA PERSPECTIVA. Durant tot aquest temps, només un cop el meu cor ha començat a sentir quelcom, però no estàvem en el mateix moment i potser ni compartíem la mateixa mirada… Així és que, malgrat no buscar-ho i estar ben tranquil·la en aquest sentit: L’ESPERANÇA HI ÉS!

I si ets d’aquells que ha patit o pateix per amor, benvingut al club: a recuperar-te i gaudir de nou d’il·lusions i esperances!

A gaudir d’un bon cap de setmana!!!

Un petó

ESTER

CASTELLANO

Ahora que ya hace casi año y medio que empecé a separarme, varias personas de mi entorno empiezan a estar motivadas por encontrarme, animarme y/o hablarme del tema de buscar o conocer una nueva pareja.

La verdad es que el tema da para mucho. Unos te dicen que un amigo suyo es ideal; otros que el mundo 2.0 te ofrece un montón de posibilidades y que van imaginando tu perfil; otros, cuando vas de boda, te han hecho el repaso de los posibles solteros y de si son o no son suficientemente interesantes para ti; otros ven un chico que les parece guapo y te hacen una mirada burlona con sonrisa incorporada; … Hasta aquí perfecto: sé que nace de la buena voluntad de las personas que me quieren y no me supone ningún malestar. Por el contrario, me parece incluso divertido y distraído, al menos hasta fecha de hoy…

Seguro que más de una de las que leerán este post se ha sentido identificada, ¿verdad?

Todo ello me ha hecho reflexionar sobre qué es lo que quiero y no quiero ahora mismo.

Y la respuesta es clara: NO, POR AHORA NO BUSCO NOVIO. Las razones son diversas y salen exactamente de mi corazón porque:

 • A pesar de sentirme cada vez más recuperada de la sacudida vivida, aún necesito tiempo para terminar de cerrar heridas.
 • A veces las experiencias dolorosas te llevan a necesitar una dosis extra de confianza para poder volver a abrir el corazón.
 • Tener una hija de corta edad que crece a marchas forzadas requiere de mucha dedicación si lo que quieres es disfrutar de ella y con ella.
 • La vida me ha llevado a vivir un período en soledad, hablando a nivel de pareja, y creo que vale la pena aprender de todas y también de esta experiencia.

Lo que sí es cierto es que NO BUSCAR NOVIO no es incompatible con el deseo de, tarde o temprano, volver a amar y sentirte amada, a la vez que cuidada y respetada, que para mí es un síntoma natural de cualquier persona sana (respetando las decisiones alternativas que cada uno tome en su vida en referencia a este tema).

NO BUSCAR NOVIO tampoco es sinónimo de construir un muro infranqueable a tu alrededor para que nadie pueda acceder. Un pequeño muro sí está, pero más bien se trata de VIVIR LA VIDA CON TRANQUILIDAD Y DISFRUTAR DE LO QUE HAY sin buscar de una manera forzada e impaciente lo que no hay.

NO BUSCAR PAREJA no supone, evidentemente y al menos en mi caso, que te cierres en banda. Me niego en redondo a entrar en la dinámica de: me han hecho daño una vez, pues no volverán porque me encierro en mi caparazón… Si aparece alguien en mi vida que es de lo más interesante no me giraré de espalda y caminaré hacia otra dirección. Ahora, también tengo clarísimo que no me conformo con cualquier cosa. No, hombre no… Ninguno de los extremos me gusta… Por lo tanto, MUJERES DE MI VIDA (hablo de mujeres porque mayoritariamente estoy rodeada de mujeres), si creéis que tenéis el candidato perfecto para complementar mi vida, NO HACE FALTA QUE OS DESANIMÉIS POR COMPLETO… ¡jajaja!

Estoy convencida, aunque los propios miedos a veces me nublan, que las experiencias vividas me darán herramientas y alas para seguir creciendo en todas las facetas de mi vida, también en la de la pareja si algún día llega.

Como muy bien dice mi terapeuta, Marta (que ya hace algunos meses vio claro que podía perderme de nuevo de vista) cuando pensamos y razonamos las cosas se ven muy complicadas pero cuando EL CORAZÓN ENTRA EN JUEGO, TODO TOMA UNA NUEVA PERSPECTIVA. Durante todo este tiempo, sólo una vez mi corazón ha comenzado a sentir algo, pero no estábamos en el mismo momento y quizás ni compartíamos la misma mirada… Así es que, a pesar de no buscarlo y estar tranquila en este sentido: ¡LA ESPERANZA ESTÁ!

Y si eres de los que ha sufrido o sufre por amor, bienvenido al club: ¡a recuperarse y disfrutar de nuevo  de ilusiones y esperanzas!

¡A disfrutar de un buen fin de semana!

Un beso

ESTER


4 respuestas a “Pensament de mare separada: NO, PER ARA NO BUSCO XICOT / Pensamiento de madre separada: NO, POR AHORA NO BUSCO NOVIO

 1. M’ha agradat molt el post Ester. Jo també m’estic separant i penso com tu que tot requereix d’un procés. Hi han persones que amb poc temps tenen prou per refer la seva vida, però aprendre a viure sols també és important. A gaudir dels fills i d’un mateix. Un petó guapa. Enhorabona pels teus contes i molts ànims!

  Le gusta a 1 persona

  1. Gràcies bonica, estic descobrint que escriure m’ajuda, m’agrada i m’allibera! Déu ni do, oi? El cert és que per poder refer la vida, des del meu punt de vista, cal resituar-se, curar les ferides i aprendre dels errors per mirar de millorar una mica cada dia. Una abraçada gegant!

   Me gusta

 2. Gracies Ester. M’hi veig reflectit. Amb l’agravant que jo vaig repetir de nou, rapid, i la trompada va ser de les que fan epoca. Finalment vaig decidir que si tenia de venir algu, ja vindria o ja la trobaria, sense preocupar-me per res, fent i refent la vida. Ja tinc uns anys, que es diu ara, ja no soc jove com tu. I m’agrada veure com t’ho prens i està be. Lo que hagi de venir vindrà. I serà per be, com sempre, per aprendre. Per aprendre ……….. a estimar.
  Gracies. Josep

  Le gusta a 1 persona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s