EL CAMÍ FINS A ARRIBAR A DIR: ELS MEUS (nostres Zuriñe) CONTES SÓN AQUÍ! / EL CAMINO HASTA LLEGAR A DECIR: ¡MIS (nuestros Zuriñe) CUENTOS SON AQUÍ!

PRIMERA PART

El procés de publicació d’un conte és tot un periple. Després de dos anys i mig i, per celebrar que per fi la col·lecció CONTES PER EMOCIONAR-SE és una realitat, em venia de gust compartir amb tu com ha anat aquest llarg camí.

Tot va començar a l’hora de fer el treball del Màster d’Ecologia Emocional. Volia fer quelcom útil, que em motivés i fos pràctic. Em vaig decantar per escriure contes inspirats en aspectes vinculats a la gestió emocional. En aquell moment, sentia que em podien ser un recurs valuós per acompanyar emocionalment els meus alumnes. Finalment, van sorgir vuit contes diferents que vaig voler enviar amb en Jaume i la Mercè, els directors del màster.

Mentrestant, un parell de bones amigues i artistes, l’Ester González i la Laura Bardera, en van fer unes il·lustracions inicials per poder treballar-los a l’escola i aconseguir anar més enllà del relat verbal. Van buscar tècniques i acabats diversos i va ser un procés molt bonic. Encara guardo aquestes creacions úniques com una joia! Gràcies boniques! En podeu veure alguns exemples en petites imatges.

Uns dies després en Jaume em va fer saber que els hi havien agradat molt els contes que i que, si em semblava bé, em volien presentar una editora de confiança: la CRISTINA VILELLA. Vaig accedir encantada i, en la trobada, ella em va comentar que li semblaven uns contes diferents i d’allò més interessants però que, en aquell moment, no tenia cap projecte en mans on tinguessin cabuda. La veritat és que compartir el punt de vista d’una editora experta em va semblar una experiència molt enriquidora i agradable!

De les primeres aplicacions dels contes a les aules dels petits, i tot treballant amb companyes que, com jo, teníem ganes de donar espai a tota aquesta faceta emocional de l’infant (oi Anna i Meri?), en van sortir diferents propostes. Inicialment es van agrupar entorn a un personatge que es va crear per a la ocasió: LA DRAGONA FIONA, que sempre ens porta alguna sorpresa que emociona! Un animal de peluix que vam adquirir a IKEA (l’explicació d’aquestes propostes forma part de la llista de futures entrades…). Compartir aquest estil d’acompanyament emocional amb els infants i les seves famílies em donava encara més arguments per defensar la idea que EL TREBALL EMOCIONAL DE

La DRAGONA FIONA

QUALITAT ÉS LA LÍNIA A SEGUIR SI EL QUE VOLEM ÉS ACOMPANYAR INFANTS EN EL CAMÍ D’ADQUIRIR EINES PER VIURE AMB BENESTAR I PERSEGUIR LA SEVA FELICITAT.

Gairebé un any després vaig rebre una trucada de la Cristina dient que ARA SÍ, si m’interessava, li havien proposat un projecte i havia pensat en els meus contes. En una nova trobada em va explicar que es tractava d’una NOVA COL·LECCIÓ!!!! I que començaríem seleccionant tres contes. La intenció és que fossin àlbums il·lustrats, amb grans il·lustracions i poca lletra. Si tot anava bé s’imprimirien en català i castellà. Jo la veritat és que em sentia feliç, sorpresa, amb l’energia a nivells elevadíssims i no m’ho podia ni acabar de creure… Tocava presentar unes propostes i veure si la cosa tiraria definitivament endavant o no…

Una abraçada!

ESTER

CASTELLANO:

PRIMERA PARTE

El proceso de publicación de un cuento es todo un periplo. Después de dos años y medio y, para celebrar que por fin la colección CUENTOS PARA EMOCIONARSE es una realidad, me apetecía compartir contigo como ha ido este largo camino.

Todo comenzó a la hora de hacer el trabajo del Máster de Ecología Emocional. Quería hacer algo útil, que me motivara y fuera práctico. Me decanté por escribir cuentos inspirados en aspectos vinculados a la gestión emocional. En ese momento, sentía que me podían ser un recurso valioso para acompañar emocionalmente a mis alumnos. Finalmente, surgieron ocho cuentos diferentes que quise enviar a Jaume y Mercè, los directores del máster.

Mientras tanto, un par de buenas amigas y artistas, Ester González y Laura Bardera, hicieron unas ilustraciones iniciales para poder trabajar en la escuela y conseguir ir más allá del relato verbal. Buscaron técnicas y acabados diversos y fue un proceso muy bonito. ¡Todavía guardo estas creaciones únicas como una joya! ¡Gracias bonitas! Podéis ver algunos ejemplos en pequeñas imágenes.

Unos días después Jaume me hizo saber que les habían gustado mucho los cuentos y que, si me parecía bien, me querían presentar una editora de confianza: la CRISTINA VILELLA. Accedí encantada y, en el encuentro, ella me comentó que le parecían unos cuentos diferentes y de lo más interesantes pero que, en aquel momento, no tenía ningún proyecto en manos donde tuvieran cabida. ¡La verdad es que compartir el punto de vista de una editora experta me pareció una experiencia muy enriquecedora y agradable!

De las primeras aplicaciones de los cuentos en las aulas de los pequeños, y trabajando con compañeras que, como yo, teníamos ganas de dar espacio a toda esta faceta emocional del niño (¿verdad Anna y Meri?), salieron diferentes propuestas. Inicialmente se agruparon en torno a un personaje que se creó para la ocasión: la DRAGONA FIONA, ¡que siempre nos trae alguna sorpresa que emociona! Un animal de peluche que adquirimos en IKEA (la explicación de estas propuestas forma parte de la lista de futuras entradas…). Compartir este estilo de acompañamiento emocional con los niños y sus familias me daba aún más argumentos para defender la idea de que EL TRABAJO EMOCIONAL DE CALIDAD ES LA LÍNEA A SEGUIR SI LO QUE QUEREMOS ES ACOMPAÑAR A LOS PEQUEÑOS EN EL CAMINO DE ADQUIRIR HERRAMIENTAS PARA VIVIR CON BIENESTAR Y PERSEGUIR SU FELICIDAD.

Casi un año después recibí una llamada de Cristina diciendo que AHORA SÍ, si me interesaba, le habían propuesto un proyecto y había pensado en mis cuentos. En un nuevo encuentro me explicó que se trataba de ¡¡¡una NUEVA COLECCIÓN!!!! Y que comenzaríamos seleccionando tres cuentos. La intención es que fueran álbumes ilustrados, con grandes ilustraciones y poca letra. Si todo iba bien se imprimirían en catalán y castellano. Yo la verdad es que me sentía feliz, sorpresa, con la energía a niveles elevadísimos y no me lo podía ni terminar de creer… Tocaba presentar unas propuestas y ver si la cosa saldría definitivamente adelante o no…

¡Un abrazo!

ESTER

 


5 respuestas a “EL CAMÍ FINS A ARRIBAR A DIR: ELS MEUS (nostres Zuriñe) CONTES SÓN AQUÍ! / EL CAMINO HASTA LLEGAR A DECIR: ¡MIS (nuestros Zuriñe) CUENTOS SON AQUÍ!

 1. M’encanta que el projecte hagi tirat endavant! M’encanta haver viscut “in situ” part d’aquest projecte! I m’encanta que un dels teus somnis s’hagi fet realitat! Enhorabona, bonica!

  Le gusta a 1 persona

 2. Moltes gràcies per deixar-me formar part de les primeres pedres d’aquest llarg i exitós camí. Són impressionant i sense cap dubte t’ho mereixes tot això i molt més.
  Enhorabona per la feina i per la teva valentia!

  Me gusta

  1. Gràcies a tu bonica! Va fer una feina d’artesana i artista impressionant!!! I la teva tasca va facilitar el fet que es pugués dur a la pràctica amb moltes més eines! Una abraçada!

   Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s