ELS DIES GRISOS TAMBÉ HI SÓN / LOS DÍAS GRISES TAMBIÉN ESTAN

Jo tinc dies grisos, i tu?

Amb aquesta afirmació m’agradaria reivindicar el dret a viure tot allò que sentim. TOT! També allò que potser no és tan agradable. Bé, potser tampoc no del tot desagradable…

Per mi un dia gris és d’aquells en què sospires més, en què estàs un punt més apagada, més introspectiva, potser més cansada, més apàtica o menys optimista. I no sempre, necessàriament, ha de venir provocat per males notícies o males experiències.

I m’agrada escriure sobre aquest tema, sobre la naturalització de totes les emocions, perquè a mi em va costar força temps saber-les gestionar (tampoc és que en sigui una experta… no us penseu…). Fa anys, fugia de les emocions menys agradables (de la tristesa, de l’apatia, de la sensació de rutina, entre altres). Em feien por perquè pensava que si les deixava sentir no marxarien… I la cosa va a l’inrevés: és quan deixem que les emocions es visquin, quan descobrim què ens volen dir i quan actuem en conseqüència que, un cop ja han fet la seva funció, poden fluir, marxar i deixar-ne entrar de noves (els passos de la gestió emocional sostenible vaja. Potser parlaré del tema en un altre post…).

Tot i haver avançat en aquesta gestió, en ocasions m’he adonat que, davant la meva filla, he intentat tapar segons quines emocions desagradables. Per què? No volem acompanyar a infants perquè en un futur esdevinguin persones madures emocionalment i amb capacitat de gestionar el que els passi per dins? Quina és la millor manera si no veient un bon model de referència i practicant des de petits? Amb naturalitat i sinceritat. Jo n’he pres més consciència i intento ser més coherent entre el que sento, el que penso i el que faig! Que senzill i complex alhora, oi? Com ho fas tu?

Tenir dies grisos no és dolent, ni greu… és NATURAL!!!

Una abraçada!

CASTELLANO

Yo tengo días grises, ¿y tú?

Con esta afirmación me gustaría reivindicar el derecho a vivir todo lo que sentimos. ¡TODO! También lo que quizás no es tan agradable. Bueno, tal vez tampoco del todo desagradable…

Para mí un día gris es de aquellos en que suspiras más, en los que estás un punto más apagada, más introspectiva, tal vez más cansada, más apática o menos optimista. Y no siempre, necesariamente, tiene que venir provocado por malas noticias o malas experiencias.

Y me gusta escribir sobre este tema, sobre la naturalización de todas las emociones, porque a mí me costó bastante tiempo saberlas manejar (tampoco es que sea una experta… no creáis…). Hace años, huía de las emociones menos agradables (de la tristeza, de la apatía, de la sensación de rutina, entre otras). Me daban miedo porque pensaba que si las dejaba sentir no marcharían… Y la cosa al revés: es cuando dejamos que las emociones se vivan, cuando descubrimos que nos quieren decir y cuando actuamos en consecuencia que, una vez ya han hecho su función, pueden fluir, marchar y dejar entrar de nuevas (los pasos de la gestión emocional sostenible vaya. Quizás hablaré del tema en otro post…).

A pesar de haber avanzado en esta gestión, en ocasiones me he dado cuenta de que, ante mi hija, he intentado tapar según qué emociones desagradables. ¿Por qué? ¿No queremos acompañar a niños para que en un futuro se conviertan en personas maduras emocionalmente y con capacidad de gestionar lo que les pase por dentro? ¿Cuál es la mejor manera si no viendo un buen modelo de referencia y practicando desde pequeños? Con naturalidad y sinceridad. Yo he tomado más conciencia e intento ser más coherente entre lo que siento, lo que pienso ¡y lo que hago! Que sencillo y complejo a la vez, ¿verdad? ¿Cómo lo haces tú?

Tener días grises no es malo, ni grave… es NATURAL !!!

¡Un abrazo!

ESTER


2 respuestas a “ELS DIES GRISOS TAMBÉ HI SÓN / LOS DÍAS GRISES TAMBIÉN ESTAN

    1. Gràcies bonica!!! Veurem què va sorgint… Per ara amb ganes d’escriure i de seguir alimentant aquesta font creativa que, quan obres,no deixa de sorpendre’t! Una abraçada!

      Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s