COM PASSAR DE MESTRA D’INFANTIL A PSICOPEDAGOGA D’INSTITUT / COMO PASAR DE MAESTRA DE INFANTIL PSICOPEDAGOGA DE INSTITUTO

Sempre m’han encantat els infants, i com més petits millor… Als 4 anys ja tenia clar que volia ser mestra. I així va ser com vaig encarar la meva trajectòria professional…
Vaig estudiar la carrera de mestra d’educació infantil, llavors encara era una diplomatura, i un cop acabada, quan ja treballava, vaig decidir complementar la primera experiència universitària amb la llicenciatura de psicopedagogia. Em va semblar que m’aniria bé tenir més formació i que mai estava de més tenir altres opcions. I sort que ho vaig fer…
Fa deu anys que formo part de les llistes de la borsa d’interins i substituts de la Generalitat. Aquest és l’onzè curs. I això té la seva part positiva i la no tan positiva… com en tot a la vida…

Cuando soplan vientos de cambio algunas personas alzan muros, otras molinos de viento (proverbio chinés)

Positiva perquè, a l’anar canviant de centre, principalment fa que la teva capacitat d’adaptació es multipliqui; perquè veus, vius i descobreixes moltes realitats diferents; perquè aprens moltíssim; perquè coneixes a molta gent.
No tan positiva perquè, per exemple, mai et pots arrelar a enlloc, perquè tens una estabilitat força relativa; perquè és difícil gestionar tanta incertesa i perquè per ser tu necessites conèixer el context i un temps d’adaptació.
En definitiva, aquesta és la meva realitat i és gràcies a aquesta que sóc on sóc. És per això que he seguit aprenent i formant-me tot fent el màster d’Ecologia Emocional (experiència descrita en el post EL MÀSTER D’ECOLOGIA EMOCIONAL: el principi de molt…), he fet alguna que altra amistat meravellosa (oi Angi?) i m’he anat especialitzant en altres camps que em motiven i m’omplen: el de la gestió emocional, el d’escriure, …
En aquest procés de creixement vaig decidir fer un pas més, nascut per la motivació de provar nous àmbits i per les ganes de seguir aprenent i evolucionant, i vaig voler fer el pas a l’ESO com a psicopedagoga. Des del gener que estic treballant en un institut, ocupant una vacant que ha deixat una jubilació. Un dels recents aprenentatges és que allò que et fa respecte no ha de ser un fre per no intentar-ho perquè les sorpreses poden ser moltes i molt positives.
He gaudit moltíssim durant aquests cursos fent de mestra tot i que, sent sincera, algunes (molt poques) experiències han estat poc agradables. I m’emporto moltíssimes coses dels petitons… i no tan petitons. Tampoc descarto tornar-hi… Ara em venia de gust poder provar altres coses i en això estic.
Sento que em queda molt per aprendre i em sento d’allò més contenta i satisfeta del canvi. Estic, de nou, en ple procés d’adaptació, i gaudint-ne tant com els recursos limitats de l’educació pública em permeten. Intentant extreure’n allò positiu. Sempre buscant la manera de seguir millorant…
Com encares tu la teva vida professional? Estàs satisfet amb el que fas? Voldries fer algun canvi?
Gràcies per llegir fins aquí!

CASTELLANO
Siempre me han encantado los niños, y cuanto más pequeños mejor… A los 4 años ya tenía claro que quería ser maestra. Y así fue como encaré mi trayectoria profesional…
Estudié la carrera de maestra de educación infantil, entonces aún era una diplomatura, y una vez terminada, cuando ya trabajaba, decidí complementar la primera experiencia universitaria con la licenciatura de psicopedagogía. Me pareció que me iría bien ten
er más formación y que nunca estaba de más tener otras opciones. Y suerte que lo hice…
Hace diez años que formo parte de las listas de la bolsa de interinos y sustitutos de la Generalitat. Este es el undécimo curso. Y esto tiene su parte positiva y la no tan positiva… como en todo en la vida…
Positiva porque, al ir cambiando de centro, principalmente hace que tu capacidad de adaptación se multiplique; porque ves, vivos y descubres muchas realidades diferentes; porque aprendes muchísimo; porque conoces a mucha gente.
No tan positiva porque, por ejemplo, nunca puedes echar raíces en ninguna parte, porque tienes una estabilidad fuerza relativa; porque es difícil manejar tanta incertidumbre y porque para ser tú necesitas conocer el contexto y un tiempo de adaptación.
En definitiva, esta es mi realidad y es gracias a esta que estoy donde estoy. Es por eso que he seguido aprendiendo y formándome haciendo el máster de Ecología Emocional (experiencia descrita en el post EL MÁSTER DE ECOLOGÍA EMOCIONAL: el inicio de mucho…), he hecho alguna que otra amistad maravillosa (¿verdad Angi?) i me he ido especializando en otros campos que me motivan y me llenan: el de la gestión emocional, el de escribir, …
En este proceso de crecimiento decidí dar un paso más, nacido por la motivación de probar nuevos ámbitos y por las ganas de seguir aprendiendo y evolucionando, y quise hacer el paso a la ESO como psicopedagoga. Desde enero que estoy trabajando en un instituto, ocupando una vacante que ha dejado una jubilación. Uno de los recientes aprendizajes es que lo que te hace respecto no debe ser un freno para no intentarlo porque las sorpresas pueden ser muchas y muy positivas.
He disfrutado muchísimo durante estos cursos haciendo de maestra aunque, siendo sincera, algunas (muy pocas) experiencias han sido poco agradables. Y me llevo muchísimas cosas de los pequeños… y no tan pequeños. Tampoco descarto volver… Ahora me apetecía poder probar otras cosas y en eso estoy.
Siento que me queda mucho por aprender y me siento de lo más contenta y satisfecha del cambio. Estoy, de nuevo, en pleno proceso de adaptación, y disfrutando tanto como los recursos limitados de la educación pública me permiten. Intentando extraer lo positivo. Siempre buscando la manera de seguir mejorando…
¿Cómo encaras tú tu vida profesional? ¿Estás satisfecho con lo que haces? ¿Quieres hacer algún cambio?
Gracias para leer hasta aquí!

ESTER


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s